dijous, 31 de gener del 2019

Els relats de marca


Els relats de marca estan molt presents en l'actualitat, i són vitals en l'èxit de les marques ja que les fan més atractives per al consumidor. Si veiem un anunci llarg en el qual observem la vida d'una persona normal i corrent que ha tingut un mal dia i compra, per exemple, un fuet i açò li canvia l'ànim, ens sentirem identificats amb el personatge i comprarem eixe producte abans que un altre semblant que no té aquest tipus de publicitat.

En alguns casos, inclús s'han arribat a fer relats de marca molt polèmics per ser considerats per algunes persones com de mal gust, com és l'exemple de aquesta campanya de Benetton creada per Oliviero Toscani, un ex-publicista d'aquesta popular marca de roba:

Imatge relacionada
Malalt de sida en els seus últims moments de vida



En qualsevol cas, com a consumidors hem de procurar no donar importància a aquests relats si realment el que valorem és la qualitat d'una marca o producte i no la imaginació dels seus publicistes.


GARCIA M.













































































































































Relats de marca

En la tercera part del llibre es conten relats de marca de algunes grans empreses que tenen molt de poder,* primer comença contant un poc la historia de l'origen de la marca, despres pasa a fer un poc de memoria de el tipus de publicitat que feia i si li pareix que era una bona o una mala forma de fer publicitat.

Quan va vindre l'autora vàrem comentar un poc la publicitat que va fer Benetton i Toscani als anys 90,* Oliviero Toscani es va fer el publicista de united colors of benetton i va fer unes campanyes publicitaries molt polèmiques. Com una foto d'on es veu un conjunt de roba plena de sang amb un forat d'un aparent dispar al pit. O la campanya que ficava fotos dels presoners condemnats a mort.

El varen despatchar pero varen baixar les vendes XXX el tornaren a contratar perquè tornara a fer publicitat.

jo pense que totes les marques tenen coses que ocultar però no sabia que hi havia coses tan greus.

 Resultado de imagen de united colors of benetton

Les marques al segle XX

En aquesta segona part del llibre, el que tracta d'explicar-nos l'autora és que a mesura que han anat passant els anys i hem anat evolucionant com a societat, hem adquirit més coneixements de tecnologia, màrqueting i empreses, ja que amb el pas del temps hem pogut conéixer més com és l'ésser humà i com funciona el seu cap, o això creguem.

Els fundadors de grans marques com ho són Adidas, Coca cola, Apple... juguen amb açò i tracten de manipular-nos bé siga amb anuncis a la televisió en musiquetes que ens taladren el cap tot el dia i amb missatges esperançadors, que ens fan creure que tenim algun problema i que sols ells tenen la solució per a aquests, millor dit, que ells tenen la millor solució per a nosaltres.

De fet hui en dia les grans marques gastaran més diners en tractar de menjar-nos el cap, que en el producte en si.

Doncs està clar que si veiem la cara d'un futbolista famós, o d'un cantant, o de qualsevol figura que admirem pel que ha aconseguit, si veiem aquesta figura utilitzant les fulletes de Gilet mateixa, automàticament el nostre cap va relacionar aquesta marca amb qualitat, perquè, * és obvi no? Si una persona tan meravellosa ho utilitza, serà el millor producte i quan nosaltres anem a comprar no necessitarem ni informar-nos sobre els components o les característiques del producte.

Les grans marques es creen una imatge falsa de cara al públic i nosaltres els donem més importància al ni tan sols buscar altres opcions.


Relats de marca

Ahir a l'institut va vindre l'autora del llibre que estem llegint, és Pilar Alfonso Escuder. En la xarrada que ens va donar va parlar un poc de la seua vida després de escriure el llibre i les critiques que va rebre tras escrivirlo. Els lectors el que més van criticar va ser la portada perque possava un dibuix de la marca Coca-Cola i ells pensaven que pareixia que l'autora estava fent publicitat de la marca.


Resultado de imagen de Pilar Alfonso Escuder

En la meua opinió, la xarrada va estar interesant però va ser una pena que no poguera quedar-me tota la xarrada perque tenia assumptes familiars pero en el temps que vaig estar em va agradar perque també va parlar coses que la van inspirar a escriure i altres marques que feien anuncis aprofitant-se de desgracies que passaven al mon.

les marques al segle XXI


Les marques al S. XXI han cobrat molta importància,* per exemple, als Estats Units, el tatuatge més sol·licitat, és el logo de Nike, com deia l'autora al llibre.

Així, amb un llenguatge molt planer i un estil amé i fàcil de llegir, el que són i el que representen les marques al segle. XXI

A mi personalment, em va impressionar,* quan l'autora ens va posar un muntatge d'un carrer sense anuncis ni tanques publicitàries i el mateix carrer amb tots aquests anuncis publicitaris. També he aprés que les marques s'identifiquen per colors, o per exemple, que un poble s'havia pintat de blau, per fer un rodatge d'una sèrie, i al final es va convertir en marca.



Resultat d'imatges de calle llena de anuncios

                                                                              BESALDUCH.J
                





Les marque al segle XX

Les marques han passat per moltes fases* en principi era un segell de qualitat que es ficava perquè la gent sapigués que el producte que estaven comprant era de bo. Despres ha anat degenerant en què la marca és el nom el que representa no una cosa que implique qualitat sinos que ha passat a ser una cosa que aporta "prestigi" a qui la porta.

Jo pense que les marque s'hagueren d'haver quedat com eren al principi perquè ara mateix a el pitjor és molt millor una cosa que no és de marca que una cosa que si ho és.
Resultado de imagen de zapatillas nike destrozadas





Sabates nike trencades

dilluns, 28 de gener del 2019

Les marques del s.XXI

Ja feta la introducció, l'autora passa a fer un repàs de l'evolució de les marques a través del temps. L'inici del que coneixem com a marca va ser al final del s. XVIII, amb la Marca Tradicional. Als anys vint del segle passat, les Marques Modernes aparegueren. Finalment, la marca com la coneguem hui, aparegué als anys huitanta. A més, l'autora descriu els components d'una marca i el que aporten a ella.

Personalment, m'ha impressionat saber que les marques han evolucionat tant des del seu sorgiment, ja que pensava que el temps no els havia afectat. També m'ha resultat molt curiós saber com els components d'una marca són tan importants i ens afecten en gran mesura. Per exemple, gràcies al logo o color característic d'una marca podem reconéixer-la fàcilment (verd - Amena). En general, les marques tenen els seus mètodes i tàctiques per fer-se conéixer i endinsar-se en les nostres vides.



MULAS P

diumenge, 27 de gener del 2019

Les marques al s.XXI

En la primera part del llibre l'autora ens fa conéixer el significat de marca i les seues fases des del començament de la seua existència fins a la modernitat. I després, quan ja tenim clares les etapes, ens explica tots els elements que constitueixen una marca postmoderna fent-nos entendre que una marca no soles és un nom amb un logo. El que es considera marca en el món publicitari sense que nosaltres ens assabentem és valor, confiança i fins i tot arriba a ser un estil de vida. Açò m'ha fet reflexionar sobre la vertadera importància que tenen les marques en la vida de tots nosaltres sense que ens donem compte. A mi em pareix una cosa bastant negativa, ja que ens prenem molt seriosament una cosa sense valor ni importància pròpia i a més a més, un dels problemes greus d'aquesta qüestió és que li traguem partit a aquestes institucions corruptes. Pense que no hauríem de donar-li tanta consideració ni atenció a les marques.
Image result for marcas

dimecres, 23 de gener del 2019

Relats de marca

La segona part del llibre m'ha paregut la més interessant pel fet que explicava algunes marques de manera detallada, els seus antics eslògans o la seua publicitat,de marques importants com Nestlé, Nike, Coca cola... He vist en internet alguns de l'anuncis publicitaris dels quals es parla en el llibre i són molt bonics. Les persones que pensen els anuncis o fan molt bé.

He vist que les marques han evolucionat d'una manera molt gran, han anat canviant des de fa molt de temps, durant la xarrada l'autora va parlar sobre un home que fa els anuncis de Benneton amb imatges de desgràcies que passen en el món,personalment no m'agrada aquest tipus d'anuncis perquè la marca que els utilitza és una marca de roba, no una marca com creu roja o metges sense fronteres que sí que van ajudar d'alguna forma a les persones que estan en eixes condicions.

dimarts, 22 de gener del 2019

Els relats de marca



Molts dels relats de avui en dia són molt atractius, com per exemple, els relacionats amb begudes energétiques, clubs de futbol, museus, actors, etc. Els mateixos s'han convertit en marques.
La publicitat de begudes com la Coca-Cola ens diuen que és la fàbrica de la felicitat. Però en aquest relat no conten que per a fabricar una ampolla de Coca-Cola es necesiten 169 litres d'aigua. En aquest capítol conta que en la India van tancar una empresa a Mehdiganj per haver estret més aigua de l'acordada. Així ens plantetja la irresponsabilitat amb el medi ambient.
Els clubs de futbol com el Reial Madrid que es va fundar en el segle passat amb una mentalitat esportiva avui és una marca. Per què? Venen les seues samarretes per tot el món, i tots tipus d'articles.
Un dels museus més important es troba a Bilbao i s'anomena Museu Guggenheim de Bilbao. Es caracteritza perquè te molts materials utilitzats en la seua estructura. Podem dir que és considerat com una marca perquè hi ha unes altres amb el mateix nom a altres països. Venen la imatge de modernitat i art. Es com si fora una marca de roba amb tendes per tot el món.
El actor espanyol Antonio Banderas va fer el seu primer perfum anomenat "Antonio Banderas Seductive Fragances", un banc va fer un segon perfum anomenat "Antonio Banderas Design". Aquest és un exemple de com una persona es converteix en marca.
La conclusió que jo he tret és que hui en dia qualsevol idea o cosa pot transformar-se en marca i nosaltres hem de ser més responsables amb el que comprem. 

dissabte, 19 de gener del 2019

Les marques en el meu dia a dia

Les marques en el meu dia a dia


Normalment jo crec que la gent tendeix a catalogar als altres a un extrem o a l'altre pel que fa a marques. 
Per exemple, esta aquest tipus de persones que només es preocupen per la marca i tot el que compren (de roba a productes quotidians) ha de ser de marca també. Després, esta l'altre extrem de gent que no soporten per a res les marques ni tampoc els agrada comprar-les. 
Jo personalment conec a eixos dos tipus de persona però no vol dir que siga el mes comú. Jo mateixa si que li done importància a les marques i crec que fins fa un parell d'anys ni m'importaven ni les comprava. Per a mi comprar coses de marca significa de normal comprar coses de qualitat, encara que no sempre és el cas gràcies a què ara importa mes el nom de la marca que quines qualitats té. 
En conclusió, pense que comprar de marca pot ser molt útil i estalviar-te diners a llarg termini gràcies a la qualitat, però també en el cas de (per exemple) roba, pots obtindre coses que et vagen a agradar i a durar a muntó en un mercat, o siga que que siga de marca no sempre es el millor o el més confiable.



Resultado de imagen de marcas

divendres, 18 de gener del 2019

Les marques del S.XXI

En aquesta segona part del llibre, l'autora ens relata l'evolució constant de les marques i la importància que tenen al mercat global. Simplement el mercat no seria el que és sense elles, ja que mouen milions de seguidors i per tant milions de compres, simplement pel renom d'aquesta. Crec que és necessari recalcar l'evolució del mercat que coneguem, ja que als seus inicis es basava en satisfer necessitats bàsiques de la població,* ara mateix és totalment el contrari,* les marques s'aprofiten d'una espècie de necessitat que tenim els humans que ens fa voler acumular un munt de béns materials indiscriminadament i llançar-nos a les ofertes com si es tractara d'or. Per altra banda tenim la publicitat, un mecanisme ideat per les empreses que bàsicament incita al consumidor a comprar diversos productes fent-li pensar que té una mancança en algun aspecte de sa vida i donant-li la solució immediata, consumir el producte que es publicita.

En la meua opinió* pense que hauríem de pensar molt més la nostra compra abans d'efectuar-la, ja que moltes vegades ens manipulen fent-nos pensar que seríem més feliços amb un producte de qualsevol marca de torn i no deixar-nos portar per les opinions de la societat perquè això en certa forma determina la nostra forma de vestir, menjar... en definitiva* les nostres compres.
Resultado de imagen de publicidad

dijous, 17 de gener del 2019

Les marques al segle XXI

A aquesta primera part del llibre l'autora ens parla de la definició de la paraula literal ''marca''. L'autora utilitza un recurs cronològic per a descriure com a sigut aquesta paraula durant els últims anys.* Com hi han influït les marques a la nostra vida des de que van ser socialment reconegudes. 

La meua opinió sobre aquest tema de la sobrecàrrega de les marques és que,* les marques ens hi han envaït fins a un punt que els esports és el millor exemple d'aquesta sobrecàrrega,* els futbolistes famosos porten peces de roba que potser a ells mateixos no els agradi, però quan els ofereixen una quantitat elevada de diners, s'ho pensen i accepten portar-ho. Pense que el que l'autora ens vol transmetre és que les marques cada vegada ens estan envaint més i més, fins que arribarà un punt que tot estiga publicitat i ja no es pugui canviar.


                                                            Juárez. Mario


Resultado de imagen de messi adidas

Les marques del S. XXI


La primera part del llibre parla de l'evolució de les marques des dels seus inicis a meitats del S. XIX fins a l'actualitat. Ens conta que s'ha passat de valorar la qualitat dels productes individualment i produir i consumir el que es necessita,* a que les marques gasten més diners en publicitat que en producció i valorar la marca i el logo abans que el producte en sí.

Crec que aquesta primera part del llibre resumeix molt bé l'actualitat de les marques, que s'han convertit en un símbol que uneix a la gent. Per exemple, quan una persona va a comprar-se un Iphone o una dessuadora cara, no mira les característiques del producte sin que confia en la marca.
També es noten aquests canvis en que els logos de les marques a poc a poc van sent més grans als nous dissenys de les marques i en que els anuncis de marques com Apple, no donen dades de l'aparell: només posen imatges d'algú usant-lo amb música relaxant.


GARCIA M.

Imatge relacionada


Les Marques del S.XXI

Com ara ja (tots) sabem, les marques més antigues, o com diu l'autora al llibre, "tradicionals" han sofrit canvis al llarg de la seua vida. Sobretot en aspectes com la publicitat, on s'han trobat noves vies per a anunciar i les que ja existien s'han modernitzat adaptant-se a les noves necessitats de les persones.

La meua opinió és que les marques han evolucionat a la vegada que ha anat evolucionant la societat, cosa que em pareix bé perquè les necessitats i comoditats d'avui dia no són les mateixes que es tenien en el moment que es va crear la marca tradicional.

Resumint, les marques tradicionals han hagut de renovar-se per a poder subsistir al pas del temps, i el seu signe d'identitat ha deixat de ser la qualitat del producte, per a passar a ser la imatge de marca que es dóna de cara a la societat.



Martinez I
Resultado de imagen de CARTELES ANTIGUOS

Imagen relacionada

Les marques en el meu dia a dia

Hui en dia les marques són una part de la nostra vida, ja que hui en dia sempre estem utilitzant alguna, siga el cotxe, la roba o el menjar. Per això a pesar que penses que no estàs utilitzant una marca, siga famosa o desconeguda, realment sí que l'estàs utilitzant.

Les marques també són una manera de saber com és una persona o el tipus de vida que du. Per exemple, una persona que a soles compra de marques cares serà una persona que té diners i viu en bones condicions. En canvi una persona que no compra coses de marques cares, probablement siga una persona que o viu bé però no li agrada malgastar o una persona que no es pot permetre les coses cares.

Això no vol dir que si ets una persona que compres coses cares sigues ni més rica ni millor que altra que ho fa, ja que sempre hi ha excepcions.


BAHI. Y.



ranking marcas

Les marques en el meu dia a dia



Les marques que jo utilitze per a vestir són* per exemple* Hollister, Springfield, Pull & Bear, Munich, perquè aquesta roba m’agrada i em fa sentir bé,Xguay i tinc la sensació de ser com la resta i em dóna seguretat.
També duu samarretes de clubs de futbol perquè d’una banda m’agrada aquest esport i d’altra per a mostrar el meu equip favorit i la meua lleialtat i perquè sembla que pertany a un equip més gran.
Altres marques com els refrecs ens transmeteixen un missatge de força, però no es veritat perquè no són sanes perquè tenen molt de sucre i has d’anar amb cura.
Les marques influeixen en la meua vida perquè em fan sentir d’una banda que pertany a un grup i per altra que sóc diferent, però la realitat es que som consumidors i hem de tindre en compte on i com es fabriquen aquests productes.
Hi ha roba que es fabrica en països pobres i es fa en males condicions i a vegades s’utilitzen xiquets.
També hi ha productes que per a fabricar-los s’utilitza molt de recursos naturals com* per exemple *l’aigua i que no es respecta el medi ambient. Doncs hem de ser consumidors responsables.





  Resultado de imagen de munich marca

dimecres, 16 de gener del 2019

Les marques del segle XXI


Una marca es tot tipus de roba, calçat. La marca pot ser tradicional o moderna. La marca tradicional va començar a mitjans segle XIX, era una producció artesanal perquè es feia a mà,Xes feien intercanvis, etc. La marca moderna va començar en els anys vint del segle passat, amb la crisi posterior al crac de 1929. Es una producció estandaritzada, amb intercanvis anónims, etc. Això va durar fins als anys cinquanta. 
En el nostre segle està el concepte de marca post-moderna,* les empreses han traslladat les seues fàbriques a països subdesenvolupats. La roba la fan les màquines per a abaratir els preus i després transportar-los fins a les tendes que posen els preus a una mitjana de 30€. Els treballadors no tenen dies de descans perquè s'exigeix que treballlen els 365 dies de l'any, produint roba en males condicions i inal·lant productes nocius que són perillosos per a la salut, etc. Però a més de les marques de roba, calçat, etc. tambè tenim en el nostre segle altres tipus de marques: els clubs esportius, els grups de música, fins i tot, les ciutats, els països. Un exemple es "Marca Espanya" on estan incluits tots els productes que ens representen: menjar, moda, ...*




 Resultado de imagen de gareth bale adidas

les marques del segle XXI

La primera part del llibre està dividida en dos subapartats:
1-Un recorregut cronològic per la història de la marca.
2-Un repàs del cànon de la marca actual, dividida en set parts: Nom, logo, relats, valors, emocions, confiança i sentit.
Al principi del capítol parla sobre les principals funcions de les marques tradicionals. Després diu que abans les marques tradicionals es caracteritzaven per ser artesanals, ara l'única cosa que necessita una marca per a ser "tradicional" és una televisió. Després  parla sobre la marca postmoderna i la moderna.
En la segona fase parla sobre els noms de les marques, els logos que s'han utilitzat i que han anat canviant al llarg del temps, els relats, el valor, i l'emoció que representaven les marques en els anuncis perquè la gent les comprés.
La primera part del llibre és molt interessant, perquè parla sobre la història de la marca i com han anat evolucionant i a mi és un tema que m'agrada.
 




dissabte, 12 de gener del 2019

Les marques del segle XXI

Aquesta part del llibre se subdivideix en dos apartats:
Què és una marca?

Objectiu: els teus ulls.
 
Hi ha tres etapes en la història de la marca.

1-La marca tradicional: (segle XIX i els primers anys del segle XX).
Les marques sols estaven per identificar les característiques del producte i per orientar-se a l'hora de triar-lo. Es produïa el que es consumia (capitalisme de producció).

2- La marca moderna:
Després de la Segona Guerra Mundial (1939-1945) s'introduïren nous mètodes de racionalització i organització científica i la producció en cadena de Henry Ford que sintetitzaven un nou estil de producció. El més important era la creació de la demanda.

3- La marca postmoderna: (Anys huitanta) van haver-hi canvis molt significatius definits per: a) la marca es converteix en la protagonista, b) cada vegada les empreses gasten més en publicitat que en producció, c) la marca i el producte es converteixen en un símbol. L'objectiu era cridar l'atenció en un món ple de missatges i productes.
En el segon apartat parla de l'expansió de la publicitat en l'espai públic i la intrusió de les marques en àmbits com l'esport, la cultura, la política...
Cada vegada la publicitat ha anat a més en els espais públics.

Jo pense que la publicitat ha arribat a llocs innecessaris, com es el cas dels esports, en concret el futbol. Als estadis esta replet de cartells i follets.
Una de les coses que mes hem sorpren es que les marques patrocinen a jugadors, li paguen una quantitat de diners per a que els futbolistes lluisquen calçat, roba...  als mitjans de televisió per a que la gent compre eixe producte.


FERRER M   


Memòria del portafoli i del curs

La veritat és que  en  començar el curs m'esperava el mateix que  vàrem  fer l'any passat amb Anna  Gascón : escriure redaccions, l...