dimarts, 23 d’abril del 2019

Proposta de deures per a l'assignatura d'anglés.

A l'assignatura d'anglés em sembla que els deures que normalment manen són adequats per a l'assignatura, donat que l'aprenentatge d'una llengua precisa de pràctica. En canvi, també pense que aquesta assignatura podria variar un poc les seues tasques, i aportar coneixements mitjançant treballs més atractius per als alumnes.

Donat que a mi m'agrada la música i també l'anglés, una de les meues propostes seria treballar les lletres de cançons en aquest idioma. Aquesta és una activitat que actualment ja es realita, però ho fan molt pocs docents i poques vegades al curs. Em sembla que, a més, s'hauria de donar la possibilitat als alumnes de triar ells mateixos el material a treballar, i en conseqüència aquests treballarien amb més voluntat i tindrien la possibilitat d'expressar els seus gustos.
En el cas que  hagen alumnes que no tingueren l'hàbit d'escoltar música, el professor o professora donaria una llista de cançons o artistes adequats per a treballar, i així potser trobarien els seus gustos!

Proposta de Deures

La meua proposta sobre els deures és fer que una part de la classe es dedique per a la part teòrica i l'altra part la classe a fer deures perquè així pots preguntar al professor si tens algun dubte però en el cas de no acabar els deures i l'hora terminara es farien a casa.
En assignatures que algun alumne no anara bé o li costara,no veuria mal que fera deures de més. Dies abans de l'examen de la unitat,si el professor manara deures,jo no els veuria com deures, els veuria com exercicis de repàs per així no oblidar el que has donat al principi de la unitat i anar millor per a l'examen.
Un exemple és l'assignatura de matemàtiques,la professora posa deures de la teoria que ha donat el dia i també fica exercicis d'altres punts per a no oblidar-los.
També alguns professors en ficar molts deures ,si els corregim, el dia de després tardem molt per a corregir-los.




Cava.J

Proposta de deures per a l'assignatura d'història



Pense que durant aquest curs els deures d'història són els que menys em motiven. La història em pareix una assignatura prou interessant i crec que es pot treballar un tema de diverses maneres.

La meua proposta seria, per una banda, fer les activitats del llibre a classe. Amb això vull referir-me que a mesura que es va explicant, es facen les activitats relacionades amb cada apartat, així d'alguna manera s'acaba d'entendre i et fa prestar més atenció. I en el cas que alguna persona tinga especial dificultat, si és que realment l'importa l'assignatura, ara sí, en sa casa intentarà fer alguna cosa extra per acabar de comprendre el temari, o si no és capaç d'organitzar-se o no sap que fer per tal de millorar, li pot demanar a la mestra que li propose feina que pense que el puga ajudar.

D'altra banda, pense que es podria fer una activitat més divertida cada tema. La meua altra proposta és trobar un document (dels quals hi ha molts relacionats amb l'assignatura) relacionat amb els punts que es tracten durant les classes. Quan s'acabe el temari, els alumnes en sa casa hauran de vore el documental i prendre apunts. Després d'àixò es dedicaria una classe per a comentar els apunts de cada persona (dubtes, aclariments...).

En la meua opinió, a pesar de que siga feina a casa és molt més relaxada i podria ser més acceptada pels alumnes, ja que seria aproximadament cada 3 setmanes o un mes.

Resultat d'imatges de deures

Proposta de deures per a l'assignatura d'Anglés

L'assignatura d'anglés, coneguda en el món hispà pel mític "workbook", és una assignatura que des del meu punt de vista, ha estat molt mal plantejada amb el tema dels deures.

Els dos problemes que, com a estudiant, note cada dia amb aquesta signatura, són principalment els deures i la comunicació en Anglés a classe.

El problema que trobe amb els deures d'Anglés és que són molt repetitius, quasi robòtics, i que cada pàgina del llibre de temari té assignada una pàgina del llibre d'exercissis o "workbook". Açò pot paréixer un punt a favor, ja que tot el que es dóna en el mateix dia es repassa a casa, però realment, per als estudiants és un avorriment, i quan fas un tema del "workbook" et pareix que ja has fet tots els de curs. A aquest problema, sumat a la mínima comunicació en Anglés a classe, fan que l'assignatura d'anglés estiga molt desaprofitada.

La meua proposta per a aquesta assignatura serien uns deures a classe més interactius, on participara tota la classe parlant en Anglés, i deures tradicionals per a casa, però amb mesura i introduint deures interactius amb aplicacions i pel·lícules en Anglés.

Martinez I


Proposta de deures per a l'assignatura de matemàtiques

Jo he triat l'assignatura de matemàtiques, l'he triada perquè crec que és una de les assignatures que més problemes ocasionen, tenint en compte que a cada examen que fem, assoles aproven uns catorze de la classe.

La qüestió a matemàtiques és que es a classe tot va massa presa. A classe hem de copiar a la pissarra, entendre el que copiem, fer preguntes sobre alguna cosa que no hàgem entés i fer cinc exercicis en els deu minuts que tenim al final de la classe.

La meua proposta seria que, per començar, la classe anara més relaxada, perquè per a mi el principal problema és que no tenim temps de fer totes les coses ja mencionades.

A continuació, deixaria més temps  per a fer deures a classe perquè tractant-se de matemàtiques, molts tenen problemes realitzant els exercicis. Crec que el rendiment de la classe pujaria si la professora fes els exercicis pas a pas y resolvent dudes en comptes de copiar directament els passos i els resultats.




Proposta de deures per a l'assignatura de...

Jo no tinc una proposta per a una assignatura en concret, vull proposar una solució per a totes les assignatures. És un mètode què a mi m'agrada molt, l'utilitza la professora de física i química.

Totes les classes s'utilitzen per a explicar coses, el temari normalment, si van sorgint dubtes la professora o la resta dels alumnes poden resoldre'ls. Si tu realment t'interesses per l'assignatura, se suposa que tu t'has encarregat de fer exercicis pel teu compte.

Quan està arribant la data del control, la gent va preguntant exercicis que no ha pogut resoldre i la professora els fa eixir a la pissarra i l'ha de resoldre amb ajuda dels seus companys o de la professora.

 
Resultat d'imatges de classe


ARGAYA. A

Proposta alternativa als deures escolars


Primerament m'agradaria deixar clar el meu posicionament sobre aquest tema: no estic a favor dels deures en cap cas però si dels treballs. Bàsicament crec que els tradicionals deures, els de tota la vida ja no fomenten una millora intel·lectual en l'alumnat sinó que generen l'efecte contrari, estrés i fatiga amb l'assignatura en si. Com en tots els aspectes vitals X fa falta reinventar-se, ja que em pareix una ximpleria continuar amb una metodologia acadèmica que no dóna fruits. Si ja dones classes teòriques a l'institut és la teua responsabilitat fer una mena d'exercicis al teu temps lliure per a reforçar els coneixements apressos anteriorment però això devia entrar en la decisió personal de l'individu i mai ser imposada com a deure. D'altra banda, fer un treball mensual per assignatura sí que em pareixeria una idea revolucionaria i didàctica a més de puntuable en un butlletí. Hauria de tractar sobre els temes donats i es podria fer en parelles. També es podrien fomentar els denominats deures voluntaris que consistirien a deixar a l'alumne l'opció de portar a classe informació sobre la unitat que es done i que això compte com a punt positiu. Però en la meua opinió l'arrel del problema estudiantil espanyol es troba en les mentalitats dels pares que prefereixen la metodologia tradicional i tot l'oposat a aquesta és una aberració sense serietat, el que és una total difamació.

Resultado de imagen de escuela españolas públicas

diumenge, 14 d’abril del 2019

Proposta de deures per a l'assignatura d'història


 Alguns diuen que els deures són inevitables per a aprovar i aprendre qualsevol assignatura. Potser és veritat, i, com aquesta idea és la més acceptada, es podria buscar i traure la manera més plaent però també útil i beneficiosa de fer els deures a casa.

És veritat que els tipus de deures que es vulguen fer seran influïts per l'assignatura que trie. Segur que hi haurà alguna manera lúdica o delitable de practicar les matemàtiques però personalment crec que les assignatures més pràctiques són les que hi tenen un rang més ample de possibilitats per escollir una nova manera de fer deures.

Per exemple, crec que l'assignatura d'història és la candidata perfecta per aplicar mètodes menys restrictius i més lliures de com fer els deures. En lloc de sempre seguir el mateix prototip de llegir i explicar l'apartat que toque eixe dia i després fer tots els exercicis de la pàgina. No em pareixeria malament de tant en tant llegir alguna notícia en classe i fer un xicotet comentari a casa o veure un vídeo o tros d'alguna pel·lícula i buscar informació a internet sobre aquesta.





 Image result for deberes

dimecres, 10 d’abril del 2019

Proposta de deures per a biologia i matemàtiques

Jo considere els deures una feina necessària, que s'ha de fer per a completar les coses que has aprés a classe. Per tant propose el següent per a l'assignatura de biologia i la de matemàtiques.

Per a biologia, tenint en compte que hi ha molta teoria, jo pense que el millor seria posar un o dos exercicis al dia per a consolidar bé el que has aprés. Els deures d'aquesta assignatura devíen ser exercicis de les coses que s'han donat a classe, tanmateix també hi posaria que cal fer algun dibuix de les coses més difícils i importants.

En canvi, en l'assignatura de matemàtiques, que hi ha molta pràctica i poca teoria, caldria fer uns quatre exercicis al dia, els quals haurien de ser tots de pràctica, per a després saber-ho fer a l'hora de l'examen. Els deures haurien de ser de totes les coses que entraran a l'examen. En especial, les donades més recentment.

Per al temps dels deures jo deixaria uns deu minuts per a fer-los a classe i en cas de no acabar-los, fer-los a casa. D'aquesta manera el xiquet s'acostumaria a fer deures.
Resultado de imagen de Llibre de biologia i matematiques eso4

Proposta de deures per a l'asignatura de matemàtiques i socials.

A l'assignatura de Matemàtiques (sobra la coma) (que és la que més temps estem fent a la setmana) sovint tenim deures. De vegades (sobra la coma) són per a acabar a classe, però altres són per a casa. Qualsevol diria que aquest sistema és just, i de fet, és just, però hi és en quantitat, és a dir, controlat, moderat, no cada dia.

És veritat (sobra la coma) que, (falta la coma) de vegades, no acabem els deures perquè ens posem a xarrar a classe, però jo crec (sobra la coma) que el fet de donar tres pàgines de temari cada dia, dificulta una mica l'assumpte. Si controlem el temari que fem, els deures serien més moderats. (pausa major) Aleshores, crec que la solució seria eixa. Regulant el temari, fent menys deures, però fent-los a classe.


 Resultat d'imatges de estudiando mates

A l'assignatura de socials, passa alguna cosa pareguda, és a dir, (millor un connector que una coma) fem molt de temari per cada classe que fem (sobra coma) i al final, els deures són molt abundants. La solució seria la mateixa, si regulem el temari, regulem també els deures, i aleshores ens dóna temps a fer-los a classe. Sense contar (sobra coma)  que ens passem 6 hores a l'institut (sobra coma) i a la vesprada un poc més, en el cas dels deures.

Proposta de deures

A l'assignatura d'anglès tenim deures tots els dies, de gramàtica, de vocabulari, redaccions, treballs orals, exposicions...

Jo pense que els deures a aquesta assignatura són necessaris, ja que necessitem practicar amb activitats de tota mena per millorar un idioma que no és el nostre.

L'assignatura d'anglès requereix molta pràctica degut a la dificultat d'aprendre un idioma nou, però no significa que tinga'm que practicar fent (fent què?) a casa cada dia.

La meua opinió és que haguérem de dur a terme totes aquestes activitats a classe, amb l'ajuda de la professora i dels companys. A casa estàs sol i afrontar un idioma diferent encara que s'hagi anat explicant a classe és molt complicat. Per això crec que tots els exercicis els deuríem fer a classe, ja que tenim l'ajuda de la professora que ens pot resoldre tots els dubtes.

A més de fer els deures a classe és molt complicat. Per això crec que deuríem fer tots els exercicis en parelles o en grups, ja que estudiar un idioma amb la companyia d'altres companys és més fàcil perquè es poden ajudar entre si, fent que l'estudi i els deures de l'assignatura foren més divertits i
(?)  eficaços.
Resultado de imagen de libros de inglés

Deures

La meua proposta per als deures seria enfocar més les assignatures en general a la vida fora de l'escola. Per exemple, en classe de castellà o valencià podríem fer sintaxi amb frases de cançons en lloc de frases inventades. En anglés, relacionat amb la música, podríem agafar cançons i fer "listenings" amb això, i no amb veus robòtiques que després ningú parla com als listenings. Veure més capítols o pel·lícules en anglés també estaria bé.

I la meua mare (falta coma) per exemple, una vegada va manar de deures fer memes amb el segon condicional en anglés però això també podria ser aplicable a altres assignatures com valencià o castellà.

I en assignatures com biologia, en lloc de fer un projecte trimestral de tots el mateix "descobriment" deuríem poder elegir cada un un fet que ens parega interessant i després llegir-ho per poder conéixer els dels altres.

De deures de química o biologia podrien fer-nos fer experiments com un que varem fer en primaria de què d'una llentilla eixien brots, o reaccions químiques que passen al dia a dia i després comentar-les a classe. Com ara, quan poses un ou a vinagre durant aproximadament un dia, després rebota i no es trenca.

Proposta de deures per a llatí.


En 4t d'ESO, en llatí, es dóna molt de vocabulari i la veritat és que els deures tampoc són molt complicats o avorrits, (cal una pausa major)  és la meua opinió és clar. Però hi ha més formes de fer deures en assignatures que son un altre idioma. Jo propose jocs d'enllaçar. No he vist cap, però si busques en internet segur que trobes algun.

Una proposta que em pareix bona és buscar textos en llatí per la ciutat i intentar traduir-los a casa, després en classe amb els companys. I que el professor explique les cosses que apareixen al text. Ho dic perquè moltes vegades anant pel carrer m'he trobat textos en llatí i em pareixia divertit intentar traduir, sense anar molt lluny davant del meu antic carrer havia un.

Moltes de les nostres paraules (per no dir quasi totes) tenen orígens del llatí i sabent estes no costa tant memoritzar les paraules. Es pot jugar amb això per fer deures que poden ser entretinguts i divertits.  




Calatayud.A                                    
                                                      Resultat d'imatges de palabras en latin por  las calles

Proposta de deures


En l'educació espanyola, sobretot en Primària i el primer cicle d'ESO, existeix una càrrega de deures desmesurada que no ha fet millorar els resultats acadèmics dels estudiants.

I és que, a més de l'excés de deures, la majoria dels que es demanen són innecessaris i repetitius. Per exemple, en el meu cas, fins als curs passat m'han estat demanant treballs en els quals saber dibuixar i pintar bé era quasi tan important com el contigunt del propi treball i, en la meua opinió, aquestes qualitats haurien de puntuar-se només en les assignatures artístiques a partir de certes edats. Inclús aquest any ( 4t d'ESO) he hagut de dibuixar i pintar mapes per a l'assignatura de socials i he hagut de retallar i enparellar els cromosomes que foren iguals per a biologia.

Com he dit abans, s'ha de canviar la manera de vore el deures i pensar si fer aquests tipus de feines realment aporten a l'alumne alguna cosa a banda de fer que li desagrade més l'assignatura.

Per tant, hem de buscar la manera de fer els deures més atractius i alhora més útils. Jo crec que una bona manera d'estudi que compleix ambdúes condicions és realitzar a classe "kahoots" (que els propis alumnes hauríem fet prèviament a cas) per repassar.
També es poden realitzar treballs d'una temàtica més lliure i interessant, com presentar la vida d'una persona remarcable que admirem.

A més, a partir del 2n Cicle d'ESO els alumnes haurien de tindre més llibertat, de tal manera que s'autogestionen els deures i en facen la quantitat que creguen convenient per aprovar.




Imatge relacionada



GARCIA M












proposta deures


En l'asignatura de matemàtiques jo crec que seria bona idea tindre deures, per anar repassant el que es fa a classe, però no d'una manera excessiva. Si en matemàtiques et posen molts deures se't va a fer molt tard  i després potser no tens temps per a estudiar. No obstant estaria bé deixar un temps de la classe per a fer deures, perquè així podries preguntar a la professora/professor.
 
De totes maneres si comencem a fer deures a classe i no s'acaben es hauria de demanar per a casa, i si no entens alguna cosa, portar-se-ho el pròxim dia al professor/professora perquè t'ho poguera corregir el pròxim dia si no, els deures no servirien per a res. Però si eres un alumne que et costa l'assignatura, estaria bé que donassen uns deures extra per repassar. Per la meua experiència, no sé per què a molts professors no els agrada posar deures a les persones que ho necessiten o els demanen. No sé si és perquè no ho volen corregir, no volen posar deures, o no els pareix just que una persona tinga més deures que una altra. Però si eixa persona els demana per a repassar, és totalment correcte i està molt bé.

propostade de deures

Els deures són una manera d'aprendre monòtona i avorrida però fent una sèrie de canvis en l'asignatura es podria aconseguir fer-los més entretinguts. Canvis com manar un o dos exercicis per a cas en dies alterns; per exemple, estar practicant en classe per un de cada tres dies de classe manar un parell d'exercicis que engloben tot el que s'ha de saber fins a eixe moment.

També en assignatures com castellà en comptes que en professor diga un tema per a fer una redacció el tema siga elegit pels alumnes. O en comptes de fer una redacció, que cada alumne busque informació del tema per a fer un debat. En la nostra classe de física es fa el següent: ens passen els primers tres dies del tema nou donant teoria amb algun exercici resolt fet per la professora, després ens dóna una carpeta al dropbox que té exercicis del que hem donat i ja tu t'encarregues de fer activitats a casa, les que tu consideres necessàries, la professora no controla la quantitat, en els següent dies abans de l'examen ens dediquem a preguntar exercicis o conceptes que no entenem. Jo crec que és una bona manera de fer deures, innecessaris per a algunes persones, a lo millor a alguna persona li basta amb fer dues activitats perquè l'assignatura  se li dóna bé i altre li en fan falta vint.

Resultado de imagen de persona haciendo deberes



Memòria del portafoli i del curs

La veritat és que  en  començar el curs m'esperava el mateix que  vàrem  fer l'any passat amb Anna  Gascón : escriure redaccions, l...