dimarts, 25 de setembre del 2018

Unitat 1 Activitat 2 Pàg. 13

Jo crec que TwinTwist podria ser un projecte amb futur al nostre planeta, a causa del calfament global que patim i seguirem patint si la situació a la Terra no canvia dràsticament. Pot ser dins d'uns quants lustres, o fins i tot algun segle, el nivell de l'aigua puge i els humans en veiem obligats a fer un èxode cap a aquestes metròpolis flotants.

Aquest projecte plantejat i dissenyat per Sáez ens ofereix tots els luxes i serveis bàsics que qualsevol ciutadà podria demanar, com per exemple, autosuficiència, tant energètica (aconseguida mitjançant fonts renovables) com alimentària, disposant d'una dessalinitzadora per a l'aigua, camps de cultiu per a fruites i verdures, granges bovines, porcines i grans piscifactories, per a criar bona quantitat d'éssers vius; leducació, tant bàsica com universitària; la sanitat, brindada per un hospital i l'oci, portat a Twin Twist en forma de poliesportiu i centre comercial.

En definitiva: aquest somni, d'avui dia, potser una realitat dins d'uns pocs centenars d'anys si seguim assassinant al món, però la meua idea de "edifici flotant" no és, ni de lluny, com el projecte plantejat.


MARTINEZ I

Unitat 1 activitat (pàg 13) REDACTA




Basant-me en tot el que ha pogut avançar la tecnologia en aquesta ultima dècada* pense que és molt possible que en 100 anys ja es puguin veure prototips del Twin Twist (una ciutat sense terra i a la deriva) o fins i tot* comercialitzar amb això, però estic segur que si aquest projecte arriba a estar llest pel 2115 serà més bé un motiu de luxe per a les persones que una forma de supervivència per a l'ésser humà degút ha  l'elevació de la marea per l'escalfament global.


CALATAYUD.A

dilluns, 24 de setembre del 2018

Unitat 1 Exercici 2 Pàgina 3


La idea de Dani Páez em pareix una bona solució en el cas que estiguérem amenaçats per la falta de massa terrestre, ja que el projecte que vol dur a terme en uns cent anys permet que puguem mantindre el mateix estil de vida en un entorn diferent.

L’edifici batejat com el “Twin Twist” ens donaria tot el necessari per poder viure comodament.
La idea d’aquest projecte és bona però crec que en cent anys mancaríem encara de les tecnologies suficients per dur a terme un projecte d’aquesta grandària.

Tot i que el que proposa Páez em pareix una gran idea per al futur, pense que haurem de esperar molt més de cent anys per veure un edifici d’aquests en funcionament.


FERRER M

diumenge, 23 de setembre del 2018

text opinió setembre


BOSQUE A


 Jo crec que, fer-ho, clar que es pot fer, però no s'aconseguiria sostenir per molt de temps; a més;  no li veig la finalitat. He llegit que a Alaska ja hi ha un de 14 pisos on viuen la majoria dels habitants i estan tots el serveis bàsics, però això no és a la mar, clar.
Jo no estic a favor d'aquesta idea; crec que moltes coses podrien eixir malament...
I molt menys podria imaginar ser l'encarregada d'aquesta idea, no arribe a pensar en tota la responsabilitat d'eixa persona.

dissabte, 22 de setembre del 2018

Unitat 1 Exercici2 Página 3

Jo pense que és molt difícil que en solament 80 anys s'arribe a fer això. Ja que la construcció seria immensa i es necessitarien una gran quantitat de materials i de temps. A més, la construcció hauria de ser perfecta, ja que amb una equivocació podria enfonsar-se o enderrocar-se.

Tampoc em pareix bé la idea, ja que perjudicaria l'ecosistema perquè en ser una gran estructura, no deixaria passar la llum i acabaria alterant la vida dels animals i les plantes marines, de tal forma que podríem acabant matant-los.

En canvi, en cas que hi ocorreguera una catàstrofe mundial, podria arribar a servir per a la supervivència de la humanitat.

En conclusió, que a pesar que la construcció seria increïble i podria arribar-se a utilitzar per al bé, jo no ho faria, ja que perjudicaria molt al medi ambient.

Resultado de imagen de TWIN  TWIST  CIUDAD EN EL AGUA
TWIN TWIST de nit

BAHI Y.

dijous, 20 de setembre del 2018

Una ciutat sense terra i a la deriva


Tant de bo aconseguirem arribar a aquesta classe d'avanços tecnològics encara que siga en l'any 2.100, però no ho veig massa factible* la veritat. Encara que pense que hauríem d'estar preparats per a qualsevol tipus d'amenaça, ja puga ser el cas dels pols, que ens aproparem massa al sol, un meteorit, o fins i tot, qui sap si una apocalipsi zombi. Però* per al cas del desgel* crec que seria millor idea la de llençar bombes eòliques de gas metà per refredar els pols a l'hivern i que no es derretiren a l'estiu.

També considere bona opció construir algun tipus de búnquer baix terra amb suficients subministres per a sobreviure molts anys i amb càmeres a l'exterior per saber si és habitable. Quina cosa?

Tampoc descartaria la idea de posar-nos brànquies per poder respirar baix l'aigua, hui en dia la ciència i la tecnologia avancen molt rapidament i a un futur, moltes coses que ara veiem impossibles, ho seran.


TORRES V

Una ciutat sense terra i a la deriva


Jo pense que és una idea un poc extrema, em pareixen molts riscos que faig asoles per viure en un altre lloc. No sé si m'explique. Per exemple, jo estic a la meva casa i no tinc por que una ona gegant vaja a derrumbar tota la meva casa. A més, segurament em marearia i a més no m'agrada l'olor que fa la mar ni l' aigüa salada ni res. Però si algú vol, jo crec que si seria una ''bona'' idea perque disposa de tots els serveis que pots necessitar a una ciutat normal i corrent, com un hospital, universitat inclús piscifactories



CARRASCO  C

dimarts, 18 de setembre del 2018

unitat 1 pag. 13 act. 2

UNA CIUTAT SENSE TERRA I A LA DERIVA

Jo crec que en un futur seria possible viure així. És un poc arriscat, ja que en una tempesta forta o en un huracà marí o un terratrémol se n'aniria tot per l'aire. És molt arriscat viure en una estructura així de complicada encara que té suficients recursos, ja siguen alimentaris com sanitaris i educatius. Hi ha granges i piscifactories per a proporcionar aliments i també hi ha escola, universitat, hospital i supose que llocs de treball. Crec que és un projecte econòmic i és una bona idea, però és un repte arquitectònic, ja que es mou amb els corrents marines i no està ancorat al fons marí. Jo viuria allà sabent amb tota seguretat que no em pot passar res.



ARGAYA A.

Unitat 1 Act. 2 Pàg. 13

TwinTwist ens presenta un projecte d'habitatge flotant independent que tracta de satisfer totes les necessitats dels seus residents. Jo considere que aquest text és de ciència-ficció. Hi ha diverses raons que em fan pensar això com, per exemple, que les idees que aporta l'autor em semblen molt complicades de portar a la realitat hui en dia, en 10 anys o en 100.
La possibilitat d'epidèmies en un lloc tancat i aïllat, una gran marejada o un fort vendaval, faria d'aquest complex una trampa mortal.

En conclusió, aquest text ho considere ciència-ficció perquè mai serà reial.

MULAS P

Unitat 1 act.2 pàg.13



Pense que el projecte explicat al reportatge de La Vanguardia és, més prompte, ciència-ficció. I no dic que construir ciutats flotant al mar siga una idea roïna, però crec que per diferents raons la idea no es podria dur a terme amb èxit. Per començar el tema de l'adaptació és un dels més importants, i no només per a les persones, també per als animals els quals necessiten un ecosistema per a viure, en la meua opinió, no haurien de viure en les condicions proposades.

Una altra de les raons són els fenòmens meteorològics i sísmics. Han descrit els grans edificis flotants com si pogueren resistir tempestes i sismes submirins. Això em podria parèixer raonable si l'edifici estiguera ancorat al fons marí, però no és el cas, i per això s'hauria de tindre molt en compte la zona on situar les construccions.

Uns altres motius que em fan dubtar d'aquest projecte són la facilitat de la propagació de malalties entre persones i entre animals que hi hauria i el lloc on s'abocarien els residus no biodegradables.



RUIZ J

unitat1 act 2 pàg 13



TWIN TWIST

VIVENDA DEL FUTUR?


Jo pense que aquesta estructura potser siga viable però no ho tinc del tot clar perquè no sé fins a quin punt seria resistent a una ona. El motiu per a fer-ho és lògic, perqué, segons les estadístiques* en el futur la població augmentarà considerablement però no crec que siga la millor opció perque tot el món puga viure.
Jo veig moltes errades, com, per exemple: on aniria tota la matèria fecal de tots els animals i les persones? Si el tires a la mar, és contraproduent perquè contaminaria moltísim i acabaria a llarg termini amb la vida marina.
A més, l'argument que dóna és que com que pujara el nivell de la mar això vol dir que moltes de les poblacions actuals quedaran parcialment inundades* aleshores no es podrà viure com ho fem ara*, tota eixa gent haguera de viure en algun lloc i no crec que siguen suficients illes artificials per a tots.
Resultado de imagen de TWIN TWIST ciudad flotantes

BERTOMEU G




























Representació de les illes flotants

Unitat1-Act2-Pàg13

UNA CIUTAT SENSE TERRA I A LA DERIVA


La idea de TwinTwist, en general, em sembla una molt bona solució a les possibles amenaces que podrien generar-se en el món en poc de temps, ja que té un resposta per a tots els elements que ens envolten dia a dia per a viure confortablement. L'invent també paréix suficientment paregut a l'estil de vida que tenim en aquest moment. Encara que hi ha una qüestió significativa que rodeja aquest plantejament, i és el tema dels desastres naturals dins del món aquàtic. Segur que tindria una estructura molt resistent i perdurable però en el cas que hi haguera un assumpte d'aquest tipus, no hi hauria manera de resoldre-ho. A més, l'any 2100 em resulta un poc prompte per a dur a terme aquest concepte perquè es basa en tecnologies molt avançades que no sé si es podrien realitzar dins de tan poc.


RUBIO C

TwinTwist


La idea d'aquest text em pareix bona, perquè així, el món tindria més "llocs per on viure", però té massa inconvenients. Açò es podria arribar a fer no completament en un futur llunyà, no dins de 100 anys. També, hi hauria diversos factors, que em fan pensar que aquesta idea no seria possible com per exemple, que passaria si una ona mitjanament gran colpejara una part de l'edifici; o si el vent és molt fort, l'edifici aguantaria el vent, i les ones? Encara que crec que és una bona idea, li falten alguns detalls.



                                                BESALDUCH  J.

dilluns, 17 de setembre del 2018

Unitat 1 act.2 pàg. 13

A mi no em pareix massa viable el que en un futur tan "proper" hi haja edificis de tanta grandària i que es puguen desplaçar amb turbines únicament alimentades per energies renovables.
Açò em pareix la part més difícil de dur a terme del projecte, ja que si per a posar i mantindre un avió en funcionament cal una quantitat d'energia immensa, quanta en caldria per menejar un edifici de milers de tones de pes?
A més, no sé en quina situació seria útil aquesta idea, perquè si hi haguera, per exemple, un accident nuclear a una zona de la Terra i s'haguera d'evacuar, l'edifici no estaria preparat per al moment i s'hauria d'omplir de plantes i animals per al consum de la pròpia zona afectada.
Encara així, mirant-ho d'una manera més positiva, algunes tècniques d'aquest projecte poden arribar a aplicar-se encara que no s'aplegue a dur a terme al 100%.




GARCIA M.

Memòria del portafoli i del curs

La veritat és que  en  començar el curs m'esperava el mateix que  vàrem  fer l'any passat amb Anna  Gascón : escriure redaccions, l...