dijous, 29 de novembre del 2018

Com pot guardar informació un llapis de memòria o pendrive?

Els llapis de memòria o pendrives són dispositius per a emmagatzemar tota mena d'arxius, passant per vídeo, àudio, documents i imatges.

El pare d'aquests xicotets dispositius va ser inventat a la dècada dels vuitanta per un inventor japonés de ToshibaFujio Masuoka.

Fujio va inventar la forma d'emmagatzematge que usen tots els pendrives d'avui en dia. Aquest sistema s'anomena memòria flash.

La memòria flash consisteix en una agrupació de cel·les. Els arxius es guarden de forma binàriaX, és a dir amb 0 i 1. Quan volem llegir la informació d'un pendrive, l'ordinador envia un impuls elèctric cap a totes les cel·les. Les cel·les que tenen un electró representen el número 1 en binari, i les buides representen el número 0. Quan l'impuls torna, sabem tota la informació que hi ha al pendrive. La part bona del pendrive, és que, sense electricitat, els electrons que hem deixat a les cel·les al moment de copiar un arxiu es queden emmagatzemats dins dels circuits del pendrive i mai no es perden ni es fan malbé, al contrari que els dispositius anteriors, que es podien ratllar i trencar. Per aquests motius i per la comoditat que dóna el pendrive va ser, és, i serà el millor sistema d'emmagatzematge per a la meua humil opinió.


Fonts: 

http://culturacion.com/que-es-una-memoria-flash/

http://ciencia.ara.cat/fractal/2012/07/26/pedretes-per-memoritzar-els-llapis-de-memoria/

https://tecnologia-informatica.com/que-es-pendrive-como-funciona-trucos-consejos/






MARTINEZ I

dijous, 22 de novembre del 2018

Sebastian Vettel




Sebastian Vettel és un pilot d'automobilisme.
Va nàixer al 3 de juliol de 1987 a Heppenheim, Alemanya. Actualment competeix per a l'escuderia Ferrari amb el número 5. És el pilot més jove a aconseguir un Campionat del Món de Fórmula 1 (l'any2010) i també és el més jove a fer-ho quatre cops (2010,2011,2012 i 2013) 

He escollit  Sebastian Vettel perquè quan jo era petit, ja mirava la Fórmula 1 i el meu favorit era Sebastian Vettel, que en aquell temps,* estava en l'escuderia Red Bull. També,* l'he escollit perquè és un pilot molt agressiu dins de la carrera* que no es conforma de ser tercer; és molt competitiu i això es nota quan està conduint el seu ferrari.
Resultat d'imatges de sebastian vettel   BESALDUCH  J

Iago Aspas


                                          



És un futbolista espanyol. Juga en la posició de davanter i des de 2015 juga en el Celta de Vigo de la Primera Divisió d'Espanya. Va nàixer a Moaña,* 1 d'agost de 1987,* actualment té 31 anys però està a un altíssim nivell de joc. Iago Aspas va iniciar els seus passos com a futbolista en les categories inferiors del Moaña, a l'edat de vuit anys.​ Als nou ingressa en les categories inferiors del Real Club Celta de Vigo. El seu debut es va produir el 8 de juny de 2008 en l'Estadi Helmántico de Salamanca, on el Celta va caure per 3 gols a 1 (va ser titular i va jugar 60 minuts). Però sens dubte entre la aficiò del Celta sempre serà recordat pel seu primer partit en l'Estadi de Balaídos que va tenir lloc el 6 de juny de 2009. Mancant tres jornades per acabar la temporada, el Real Club Cèltic de Vigo s'enfrontava a l'Alabés, un rival directe en la lluita per la permanència.

Imagen relacionadaAquest jugador m'agrada molt perquè és un jugador molt humil i respectuós, juga en un equip molt humil que té poc pressupost i sempre ha sigut dels equips menys valorats de la lliga. Fa molt poc que va debutar amb la selecció espanyola i ho va fer molt bé. El meu equip favorit* com és obvi*  és el Celta de Vigo,* és normal que sent d'aquest equip tinga admiració per aquest jugador. Tenint en compte la seua edat segueix rendint a un nivell molt alt i no para de marcar gols.



                                                                Juarez. M




John Lennon

Resultat d'imatges de john lennonJohn Lennon va nàixer un 9 d'octubre a Liverpool (1940), i morí assassinat a Nova York el 8 de desembre a 1980, només va viure 40 anys.

Fou un cantautor britànic i un membre clau de The Beatles. Després d'estar en aquest grup de música va tindre una distingida carrera en solitari. Fou també una figura de la revolució contracultura dels anys 60 i un activista contra la guerra.

A banda de per la seua música i el missatge que reflectia en ella, John Lennon m'impressiona pel canvi que va experimentar des de la seua joventut rebel fins als seus últims anys. Era un exemple de persona somiadora. Va ser un lluitador per la pau i també l'admire per les accions que va fer relacionades amb la seua lluita contra la guerra, com per exemple: en la seua lluna de mel (durant la guerra de Vietnam) després de casar-se amb Yoko Ono, la parella va invitar als mitjans de comunicació a la seua suite en Amsterdam on van protestar no-violentament contra la guerra i promoure la pau durant un període de 2 setmanes.

RUIZ J

N'Golo Kanté


És un jugador de futbol professional francés d'ascendència maliense que juga com a migcampista defensiu al Chealsea FC. 
Entre els seus èxits més destacats es troben haver estat en l'equip ideal dues vegades, haver guanyat el Mundial d'aquest any amb la seua selecció, haver guanyat la lliga 2015-2016 amb un equip acabat d'ascendir (el Leicester) i l'any següent haver repetit amb el Chealsea.

L'he triat perquè és un jugador diferent tant dins com fora del camp. És conegut perquè sempre té un somriure d'orella a orella a la cara. A més, ha conseguit malgrat la seua xicoteta estatura (1'68 m.) convertir-se en el millor migcampista defensiu del món, una posició per a la qual juguen normalment jugadors molt alts. Acaba de renovar el seu contracte i passarà a cobrar 17'2 milions d'euros anuals, però continua anant a entrenar amb el mateix mini que gastava tres anys enrere quan fitxà pel Leicester; cosa força estranya en un futbolista.


GARCIA M.
Imatge relacionada

Leonardo DiCaprio



Leonardo DiCaprio és un actor d'Estats Units nascut el 11 de Novembre de 1974. Va començar la seva professió fent anuncis publicitaris i més tard va aparèixer a la seua primera pel·lícula al 1991. Després d'una llarga carrera, per fi al 2015 va guanyar el seu primer Oscar amb la pel·lícula ''The Revenant''.

Però pel que l'admire és perquè és un activista en contra del canvi climàtic. Ha fet un documental cridat ''Before the Flood'' on l'explica. A més, va ser nomenat missatger de la pau en contra del canvi climàtic a la ONU. Té ''the LDF'' (the Leonardo Dicaprio Foundation) que ja ha destinat més de 80 milions de dòlars a la implementació de 200 projectes en 50 països diferents. En 2014, va iniciar una campanya de firmes en contra de la venda il·legal de marfil. Podria passar-me tot el dia dient les coses que ha fet pel nostre planeta.


Viola Davis


Jo sóc i sempre seré una admiradora de Viola Davis. Ella és una actriu de televisió, cine i teatre americana, nascuda a Carolina del Sur l'any 1965. Ha aparegut en pel·lícules tan famoses com "Criadas y señoras" o a sèries com "How to get away with murder", la qual ja he terminat i m'ha paregut una obra mestra, sobretot per la seua intervenció. Ha guanyat un Òscar (i més que n'hauria de tindre), un globus d'or, un premi BAFTA i innombrables guardons del Sindicat d'Actors. Per a mi és un exemple de superació perquè és dona, negra i de família humil i ha aconseguit el que molts rics volen, el respecte i l'admiració dels cinèfils amb el seu esforç i talent. Continua tenint la personalitat de sempre, és una gran activista feminista i també lluita pels drets de les persones negres donant diners a ONGs o ficant posts recordant les situacions que han de viure milers de persones, sobretot als Estats Units.

 Imagen relacionada

dimarts, 20 de novembre del 2018

Emma Watson


Emma Watson és una actriu, filantropa  i activista britànica. Té 28 anys. És coneguda per interpretar a Hermione Granger en la saga de pel·lícules de Harry Potter. En el 2014 va donar un discurs davant l'ONU, com a ambaixadora de bona voluntat de "l'ONU Dones", que la va catapultar com a icona feminista. Va ser en eixe moment en què Watson va presentar al món una de les seues iniciatives feministes. Aquest ambiciós projecte pretén d'una banda involucrar els hòmens en la lluita per la igualtat de gènere i per una altra trencar amb els estereotips socials associats a hòmens i dones.
Jo admire a Emma Watson perquè, a part de protagonitzar les pel·lícules de Harry Potter, que per a mi són unes de les millors novel·les fantàstiques, és el prototip i model a seguir sobretot per a xiques joves. M'inspira perquè havent aconseguit la fama i riquesa des de tan xicoteta continua sent humil, treballadora i bondadosa. També m'agrada el fet que tenint la plataforma de fans que té, s'adona de la importància que  d'utilitzar la seva influència per al bé i per a propagar missatges positius, no com fan altres famosos. Ella sempre és i serà una inspiració per a mi.


Imagen relacionada

dilluns, 19 de novembre del 2018

Stan Lee



Stan lee fou escriptor i editor de còmics estadounidenc , és conegut per haver creat personatges com Loki, Spiderman, els X-mens, els 4 fantàstics...

El seu pare era sastre i va tindre dificultats en el seu treball a causa de la Gran Depressió (crisis del 29). Stan va tindre un germà menor anomenat Larry Lieber. Volent reservar el seu nom per a futures novel·les, va firmar aquest primer treball amb el pseudònim «Stan Lee» (que, en anglés, sona molt paregut a «Stanley»). Dècades després, va canviar oficialment el seu nom, adoptant el pseudònim pel qual era ja universalment conegut. Ell també s'anomenava  «Stan the Man» («Stan l'Home»). Uns anys més tard de la mort de la seua dona, el 12 de novembre de 2018, mor Stan Lee d'una neumònia en l'hospital Cedars-Sinai de les Àngeles a l'edat de 95 anys.​

Jo admire a Stan Lee perquè ha aconseguit crear un multivers molt extens en el qual tot encaixa molt bé, perquè en totes les pel·lícules de Marvel apareixia Stan Lee fent alguna xicoteta escena que li donava humor a la pel·lícula, sempre m'han agradat les seues pel·lícules i els seus còmics, les sèries de televisió...
MEDINA.M

Andrés Iniesta


Andrés Iniesta Luján va nàixer el 11 de maig de 1984, és un jugador espanyol que juga de mig centre en el Vissel Kobe, un equip de Japó. Iniesta, va començar com a futbolista en les categories inferiors del Albacete amb tan sols 8 anys. Allí va jugar durant 4 anys fins que als 12 va fitxar pel Barça.
A Barcelona va jugar en les categories infantils fins que al 2002 va passar a ser jugador del Barça B i va poder disputar algun partit amb el primer equip, fins que a la temporada 2004-2005 va passar a formar part del primer equip.
L'entrenador holandès Van Gael va ser el que li donà una oportunitat i el va fer debutar en un partit de champions. 
També va ser seleccionat per la selecció absoluta l'any 2006, on ha jugat durant 12 anys, fins que al 2018 va posar fi a la seua etapa amb la selecció després de haver guanyat 2 Eurocopes consecutives al 2008 i al 2012 i després de haver aconseguit guanyar la Copa del món en 2010 anotant el gol de la victòria.
El mateix any que va deixar la selecció també va posar fi a la seua etapa com a blaugrana després de haver guanyat 4 champions, 9 lligues espanyoles, 7 supercopes d'Espanya, 6 copes del rei, 3 supercopes d'Europa i 3 campionats del món de clubs.


Iniesta es una de les persones a les que més admire dins del món del futbol, ja que em fascina la seua intel·ligència futbolística, a més de la seua modèstia i discreció.
Com va dir un dels seus entrenadors al Barça, Pep Guardiola, Andrés, al contrari de molts jugadors per a destacar no necessita portar tatuatges ni tintar-se el cabell. El seu comportament fora i dins del camp és modèlic.
És un dels futbolistes més apreciats en tot el món, per la seua manera de veure el futbol i per la seua honestedat.
Resultado de imagen de andrés iniesta



Nikola Tesla


Nikola Tesla va ser un enginyer elèctric que va néixer al 1865 i va morir al 1943 d'un infart de miocardi. L'any 1881 es traslladà a Budapest per treballar en una companyia de telègrafs nord-americana. L'any següent es mudà a París per treballar en una de les companyies d'Edison, on va realitzar la seva major aportació: la teoria del corrent altern en electricitat, la qual cosa li va permetre idear el primer motor d'inducció el 1882.
Jo l'admire perque va ser un gran enginyer i va aportar uns grans invents a la ciéncia com l'elecricitat alterna o les seues bobines* que varen fer posíble l'execució de molts experiments i dispositius que hui en dia utilitzem, i va deixar obsoleta la corrent continua.

Resultado de imagen de nikola tesla 
























Nikola Tesla( 1865-1943)








Felip VI



Jo admire al nostre rei actual, Felip VI, ja que aconsegueix tindre a més de la meitat d’Espanya enganyada, almenys des del meu punt de vista, ja que molta gent l’adora sense que haja fet res per nosaltres. Tampoc es que necessitem cap rei per a dirigir-nos; pense que millor no tindre’l que tindre’l de decoració i enganyant-nos a tots, mostrant una fatxada falsa en la qual creuen la major part d'espanyols.
A banda d’aquesta crítica, de veres l’admire perquè no ha de fer res,* ell té el poder de decidir sobre nosaltres i sense haver de moure un sol dit és ric i també ho seran les seues filles, els nets i inclús els bésnets.

Va nàixer  a Madrid el 30 de gener de 1968. Fou proclamat davant de les Corts Generals el 19 de juny del 2014 després de fer-se efectiva l'abdicació de son pare.
Va estudiar a les universitats de Madrid, Georgetown i a la Edmund A Walsh School of Foreign Service; participà a les Olimpiades d’estiu del 1992.

Es va casar amb Letícia Ortiz Rocasolano l’any 2004 amb qui té dues filles: Eliomor de Borbó i Sofia de Borbó.

diumenge, 18 de novembre del 2018

Joël Dicker

Joël Dicker és un escriptor suís. Va nàixer el 16 de Juny del 1985 a Ginebra, ara té 33 anys. Fill d'una mare bibliotecària i d'un pare professor de francés, sembla que la seua vida com a autor de llibres en francés ja estava predeterminada. El naixement del seu primer llibre "El Tigre" als 19 anys va ser provocat per un concurs de relats, el qual Dicker no va guanyar degut a que el seu relat era tan perfecte per a la seua edat que el jurat creia que l'havia plagiat. Finalment "El Tigre" seria guanyador d'un premi, el qual publicaria el llibre en una antologia. El seu segon llibre "Els últims dies dels nostres pares" va ser finalitzat al 2009però no editat fins al 2012, any en el qual també es va editar el seu tercer llibre "La veritat sobre el cas Harry Quebert" conegut mundialment i traduit a 33 idiomes. L'any 2015, el món de Harry Quebert va donar el seu quart llibre: "El llibre dels Baltimore" en el qual parla d'una part obscura de la familia de Harry. Aquest any Joël Dicker ha publicat un llibre "La desaparició d'Stéphanie Mailer", l'últim llibre de l'autor que tracta sobre una desaparició d'una xica en Orphea un poble dels Hamptons.

Admire a Joël Dicker perquè em pareix una gran persona, molt humil i respectuosa i un molt bon escriptor. Vaig descobrir a aquest autor l'estiu del 2018, quan em vaig llegir el seu tercer llibre "La veritat sobre el cas Harry Quebert", llibre mundialment famós on Dicker demostra el seu poder com a escriptor i que em va agradar molt per la seua història i per la manera d'escriure tan característica de Dicker.




MARTINEZ I

Ariana Grande

Ariana Grande és una actriu, cantant i filantropa nord-americana. L'any 2008 va començar la seua carrera a Broadway, al musical "13". Més tard, va continuar com a actriu a la cadena Nickedoleon interpretant a Cat en Victorious
L'any 2013 i 2014 va publicar els seus dos primers àlbums, que li facilitaren el reconeixement mundial a la indústria musical. Dos anys després, l'any 2016, va publicar el seu tercer àlbum, "Dangerous Woman", amb el qual va iniciar la seua segona gira mundial. Aquesta va veure's marcada per un atemptat terrorista al seu concert a Manchester, que va matar 22 assistents. Una setmana després, l'artista va tornar a la ciutat i organitzà un concert benèfic amb més estreles mundials per recaptar diners per als afectats. Després Ariana va desaparéixer de l'ull públic durant mesos. L'any 2018, va publicar el seu quart àlbum, "Sweetener", inspirat en aquest incident i en donar-li la volta a les coses roïnes per enfocar-se en les bones.

Admire a aquesta artista perquè em pareix una dona molt forta i amb uns ideals que compartim. A més, m'agrada com es pren les males situacions, com he dit, prestant atenció al costat positiu de les coses. No és menys la seua solidaritat i estima que té a les persones. Tampoc menyspree la dona treballadora i dedicada que és, i em fascina la seua passió per la música. Cal remarcar que em pareix impressionant i admirable la seua habilitat amb el cant, la veu i la cultura musical que té.

Resultado de imagen de ariana grande one love manchester

MULAS P

dimarts, 6 de novembre del 2018

Què és la vida?

En biologia, es considera la condició interna essencial que categoritza, tant per les seues semblances com a diferències, als éssers vius. En general, és l'estat intermedi entre el naixement i la mort. Des d'un punt de vista bioquímic, la vida pot definir-se com un estat o caràcter especial de la matèria aconseguit per estructures moleculars específiques, amb capacitat per desenvolupar-se, mantenir-se en un ambient, reconéixer i respondre a estímuls i reproduir-se permetent la continuïtat.

Les estructures de vida bimoleculars estableixen un rang d'estabilitat que permet que la vida siga continuada, dinàmica i finalment evolutiva. Així doncs, els éssers vius es distingeixen dels éssers inerts per un conjunt de característiques, sent les més importants l'organització molecular, la reproducció, l'evolució i el maneig no espontani de la seua energia interna. Des de la perspectiva de la psicologia, la vida és un sentiment apreciatiu per les interaccions de l'ego amb el mitjà, i, per reacció a aquest sentiment, la lluita per sostenir la seua homeòstasi en estat preferent.
Fonts:
https://es.wikipedia.org/wiki/Vida#En_la_ciencia



                                      Imagen relacionada                                                                              JUAREZ .M

diumenge, 4 de novembre del 2018

QUÈ ÉS LA VIDA?



El terme vida (en llatí: vita), des de la biologia, fa referencia a allò que distingeix al regne animal, vegetal, fongs, protistas, arqueges i bacteris de la resta de les realitats naturals. Implica les capacitats de néixer, créixer, metabolitzar, respondre a estímuls externs, reproduir-se i morir. "Vida".Wikipedia, l'enciclopèdia lliure. <https://es.m.wikipedia.org/wiki/vida>

A nivell físic (concretament la termodinàmica) podríem afirmar que la vida és un sistema metastable que tendeix a l'estabilitat. La vida és un exemple de sistema termodinàmic que no es troba en equilibri. Però això no ens diu massa sobre la vida.PARRA, Sergio"Però, què és la vida?" XAKATA CIENCIA.<https://www.google.es/amp/s/m.xatakaciencia.com/biologia/pero-que-es-la-vida/amp>.27 de setembre

la vida és la capacitat de néixer, créixer, reproduir-se i morir.la vida també és l'estat d'activitat dels éssers orgànics i la força interna que permet obrar a aquell que la posseeix. Una altra forma d'interpretar la vida està vinculada a la capacitat d'un ésser físic d'administrar els seus recursos interns per adaptar-se als canvis que es produeixen en el seu mitjà."Definició de vida".Definición.de<https://definicion.de/vida/>Publicat: 2010. Actualitzat: 2013

HIDALGO, Ayax"dama de la guadaña"<https://youtu.be/aEGPBMDhVWY>

Per què el cel es blau?

El cel en realitat no es blau, però nosaltres el vegem blau. 

El que veiem és en realitat la llum del sol que es reflecteix en la capa d'aire que hi ha sobre la Terra, que té els mateixos colors que l'arc de Sant Martí. Per a que la llum arribe a nosaltres té que traspassar aquesta capa d'aire. I el que passa és que tots els colors consegueixen traspassar menys el blau, que es queda atrapat a l'aire. I això es el que veiem, la llum del sol atrapada a l'aire. Açò es denomina científicament dispersió de Rayleigh, que és la difusió de llum per partícules molt més petites que la longitud d'ona de la llum.

 


Fonts:

http://fcaglp.fcaglp.unlp.edu.ar/~scellone/SAC/Divul/CieloAzul/CieloAzul.html

https://ca.wikipedia.org/wiki/Difusi%C3%B3_de_Rayleigh

https://aprendiendoconjulia.com/2016/02/mama-por-que-el-cielo-es-azul-explicaciones-para-ninos/

Per què el cel és blau?



 El cel es veu gràcies a la llum blanca (formada per diferents colors: vermell, taronja, blau, groc, verd, color anyil i morat) que es produeix quan l'atmosfera és travessada per les radiacions del Sol. Quan la llum del sol impacta en l'atmosfera, es dispersa amb el ventall de colors de l'arc de Sant Martí. Aquesta dispersió afecta més les altes freqüències (blaus i violetes) que les baixes (vermells i taronges). Els rajos blaus i violetes es topen amb àtoms que hi ha en suspensió, aquests absorbeixen l'energia lumínica que és immediatament tornada amb la mateixa freqüència però en direcció aleatori, i així creen l'efecte blau del cel.
Resultat d'imatges de per que el cel és blau

 




FONTS:

http://meteotossa.blogspot.com/2009/05/per-que-el-cel-es-blau.htm   Consulta: 18 d'octubre

http://www.edu365.cat/primaria/faqs/natural/celblau.htm  Consulta: 18 d'octubre

L'escorxador.  http://badiu.epsem.upc.edu/escorxador/?p=408   Consulta: 18 d'octubre




Memòria del portafoli i del curs

La veritat és que  en  començar el curs m'esperava el mateix que  vàrem  fer l'any passat amb Anna  Gascón : escriure redaccions, l...