dijous, 29 de novembre del 2018

Com pot guardar informació un llapis de memòria o pendrive?

Els llapis de memòria o pendrives són dispositius per a emmagatzemar tota mena d'arxius, passant per vídeo, àudio, documents i imatges.

El pare d'aquests xicotets dispositius va ser inventat a la dècada dels vuitanta per un inventor japonés de ToshibaFujio Masuoka.

Fujio va inventar la forma d'emmagatzematge que usen tots els pendrives d'avui en dia. Aquest sistema s'anomena memòria flash.

La memòria flash consisteix en una agrupació de cel·les. Els arxius es guarden de forma binàriaX, és a dir amb 0 i 1. Quan volem llegir la informació d'un pendrive, l'ordinador envia un impuls elèctric cap a totes les cel·les. Les cel·les que tenen un electró representen el número 1 en binari, i les buides representen el número 0. Quan l'impuls torna, sabem tota la informació que hi ha al pendrive. La part bona del pendrive, és que, sense electricitat, els electrons que hem deixat a les cel·les al moment de copiar un arxiu es queden emmagatzemats dins dels circuits del pendrive i mai no es perden ni es fan malbé, al contrari que els dispositius anteriors, que es podien ratllar i trencar. Per aquests motius i per la comoditat que dóna el pendrive va ser, és, i serà el millor sistema d'emmagatzematge per a la meua humil opinió.


Fonts: 

http://culturacion.com/que-es-una-memoria-flash/

http://ciencia.ara.cat/fractal/2012/07/26/pedretes-per-memoritzar-els-llapis-de-memoria/

https://tecnologia-informatica.com/que-es-pendrive-como-funciona-trucos-consejos/






MARTINEZ I

1 comentari:

  1. Nacho, el contingut està molt bé, una mica extens per al que vam demanar. Tens algunes coses a corregir i els renglons s'han de justificar.
    El retard tan notable (fa molts dies que hauria d'haver estat fet) restarà puntuació al treball.

    ResponElimina

Memòria del portafoli i del curs

La veritat és que  en  començar el curs m'esperava el mateix que  vàrem  fer l'any passat amb Anna  Gascón : escriure redaccions, l...