diumenge, 10 de març del 2019

Relats de marca


Aquesta última part del llibre parla dels relats de marca,* en la meua opinió* un tema ben interessant. Un relat de marca és un relat creat per construir un món de marca que resulte atractiu i convincent per al públic. Pilar Alfonso Escuder, l'autora de l'assaig* vingué el passat dimecres 30 DE GENER a l'institut a fer una xarrada. Ella va fer una petita presentació de l'evolució de les marques, i després, totes juntes debatérem sobre els diferents relats de marca que es mencionaven en el llibre. En la meua opinió aquesta és una bona manera per a comprendre millor l'assaig, ja que tenim l'opinió directament de la mà de l'autora.

A mi van impressionar-me unes quantes coses sobre els relats de marca explicats. Per exemple, el que més em cridà l'atenció fou el cas de Toscani, un publicista que treballava per a Benneton. Aquest va destacar pel tipus d'anuncis que feia, la gent no estava preparada per a aquests, que reflectien la realitat sense filtres la marca es va fer més famosa). Finalment acomiadarenToscanni.

En definitiva, el que ens fa saber aquesta part del llibre,* és que els relats de marca són diguérem que essencials perquè el públic mostre algun tipus d'interés, ja que només ens mostren la part "bona" de la marca, utilitzant publicitat enganyosa* per exemple. I de veres pense que llegir aquesta part del llibre (o l'assaig en general) haurà canviat el nostre criteri a l'hora de consumir, o almenys això espere.

dimecres, 6 de març del 2019

Relats de marca



Aquesta última part del llibre tracta el tema dels relats de marca. L'autora dóna una explicació; una definició, és a dir, cobren un significat. Són textos que vertebren la marca; ens parlen de ella, del seu origen, història, característiques i perquè els lectors comprenguem millor al que es refereix, nomena a marques quotidianes que veiem en el nostre dia a dia o fins i tot portem posades.

Les marques al segle XXI

El que l'autora tracta d'explicar en aquesta segona part és que a mesura que passen els anys les tècniques de màrqueting, venda, publicitat o comerç han anat evolucionant per acomodar-se a la nostra evolució, fent el que ells creuen que ens va cridar més l'atenció.
Els fundadors de grans marques com ho són Adidas, Coca cola, Apple... Intenten fer-nos comprar els seus productes amb anuncis vistosos o amb músiques les qual es claven al teu cap tot el dia sense parar. Creen anuncis que saben que ens van a agradar perquè cada vegada evolucionem menys. Moltes vegades l'empresa gasta més diners en els anuncis que en els productes.

Moltes empreses el que fan és utilitzar l'una cara famosa o reconeixible per als seus productes i així automàticament relacionem el famós amb qualitat i comprem el producte pel reconeixement de la cara de la marca.

Resultat d'imatges de gillette griezmann

 ARGAYA A.

dilluns, 4 de març del 2019

Els relats de marca

Els relats de marca es presenten a l'última part del llibre.

Un "relat de marca" és un relat fet per a presentar la marca atractiva, convincent i llampant per al públic. Com relatar-nos l'història de la marca, ficant les seues característiques i aspectes bons.

L'autora de llibre va vindre el passat 30 de gener a donar-nos una xarrada en aquesta ens presentava els contrarrelats, el contrari als relats. Un contrarrelat parla de les males accions que ha fet la marca en qüestió, ací parlem de mala publicitat; de comportaments no adequats; de descuits que pot haver tingut on insulta a un grup de persones o col·lectiu. En qüestió, accions que no poden fer-li cap bé a la marca si ixen a la llum. Solen causar polèmiques que podrien fer que les marques és vagen a la ruïna.

En el llibre l'autora ens conta també sobre l'evolució de la publicitat en les marques.



Calatayud.A

Les marques del S. XIX

En aquesta part del llibre es parla de les marques que van nàixer en el segle passat, de com han canviat i que no són les mateixes. Al principi l'important era un bon producte, bona qualitat. Però ara el que importa és el que entra pels ulls.

En els anuncis de cotxe (per exemple) mostren el cotxe, mostren una persona feliç pel simple fet de tindre aquest cotxe; unes vistes cridaneres a la platja o les muntanyes amb preciosos colors verds; et mostren un cotxe que ens fan creure que és gegantesc i un material brillant. Però no ens diuen les seues característiques, perquè això a penes importa.

El problema no és sol de les marques, nosaltres també participem en aquest joc. Quan comprem ens fixem que la camisa ens quede bé,  tinga colors que atraguen,* poques persones miren les característiques del vedat o el percentatge d'aquest en la camisa. Potser estem comprant una camisa que és preciosa i ens queda fenomenal però que ens durarà, amb sort, 1 any.Resultat d'imatges de evolucion de logos de marcas de ropa

dissabte, 2 de març del 2019

Relats de marca

Aquesta setmana ha vingut Pilar Alfonso, l'autora del llibre "(Tot) el que encara no saps sobre les marques", invitada pel departament de Valencià de l'IES Francesc Ferrer i Guàrdia, per a parlar-nos del seu llibre, abans mencionat, i dels relats de marca.

La xarrada començà amb una presentació sobre la qual Pilar ens anava presentant els temes de conversa i casos de relats o contra relats de marca, com per exemple, els de Morella, Cristiano Ronaldo, el bou d'OsborneBenetton amb Toscani o el "Poble pitufo". Després de la introducció d'un cas en concret ens preguntava la nostra opinió i s'obria una posada en comú d'idees.

Per a finalitzar es va obrir una ronda de preguntes, on li podies preguntar a Pilar dubtes sobre el llibre, la seua opinió sobre algun cas recent de relat de marca o dubtes sobre el treball de contra relats de marca.

Aquesta xarrada em va agradar molt perquè va ser la primera a la qual assistia on podia conversar directament amb l'autora del llibre amb què hem estat treballant i perquè ens hi ha donat molta informació i idees a l'hora de fer el treball de contra relats de marca.

Resultado de imagen de toro osborne

Martinez I

Memòria del portafoli i del curs

La veritat és que  en  començar el curs m'esperava el mateix que  vàrem  fer l'any passat amb Anna  Gascón : escriure redaccions, l...