dijous, 18 d’octubre del 2018

Què és la vida?

La vida és el període intermedi entre el naixement i la mort, tot i que no té una definició simple i exacta, en part perquè el terme és sovint usat d'una manera molt oberta i amb ambigüitat, com en els conceptes vida eterna, vida artificial, o vida extraterrestre. Aquest article es refereix al significat de la paraula en les ciències de la vida.
Hom considera la vida el primer dret humà, al qual se supediten tots els altres. Els éssers vius són els objectes que tenen processos biològics automantinguts, i tots els altres objectes són éssers inanimats.

Aquesta és una definició molt científica feta per experts, però la meua opinió és que la vida és el més important que hi ha i que  cal cuidar-la, ja que només tens un intent.

La veritat és que no hi ha consens sobre què és la vida, com definir-la. No existeix una definició que descrigui tots els aspectes essencials de la vida amb la qual tots estiguin d’acord. Fins i tot existeixen casos polèmics, com el dels virus, en el qual alguns microbiòlegs els consideren com éssers vius i uns altres no.


<< Què és la vida?>>. Wikipedia. <https://ca.wikipedia.org/wiki/Vida>. Consulta: 18 d'octubre de 2018.

<< Què és la vida?>>. Naturalsom. <http://blocs.xtec.cat/naturalsom/que-es-la-vida/>


GARCIA M.



Imatge relacionada

1 comentari:

  1. Manel, la part introductòria és extensa i no cal, igual que la referència subratllada. El segon paràgraf està millor, però el següent no va bé dins una definició científica. En resum, la informació està sense organitzar i en part no és necessària.
    Calia consultar tres fonts

    ResponElimina

Memòria del portafoli i del curs

La veritat és que  en  començar el curs m'esperava el mateix que  vàrem  fer l'any passat amb Anna  Gascón : escriure redaccions, l...