dijous, 18 d’octubre del 2018

com ès que el llapis de memória poden guardar informació?



La memòria USB és un petit dispositiu de memòria flaix que es pot connectar directament a un port USB.i fer-lo servir en un ordinador, reproductor de música, de video, etc. Pot rebre diferents denominacions segons la forma del dispositiu. Les memòries USB basades en minidiscs durs tenen una taxa de bits generalment millor que les memòries USB de memòria flaix, però requereixen més temps d'accés. Són també una mica més fràgils i es poden sobre-escalfar si se'n fa un ús intensiu. Són lleugerament més grosses de mida, però caben sempre fàcilment a la butxaca.
Foren promocionats com "els veritables reemplaçadors del disquet".

El usb té aquestes parts per a fer que funcione y puga guardar informació:
  1. Un connector USB mascle (tipus A).
  2. Un controlador Ours Technology Inc. Oti-2168 USB 2.0. Aquest circuit implementa el controlador per a l'USB 2.0 i assegura una interfície entre dades transmeses linealment i l'estructura en blocs de la memòria flaix. Permet evitar la gestió de baix nivell de la memòria i conté un petit microcontrolador RISC així com unes petites RAM i ROM. Les dades són transmeses al Hynix via un bus de dades/adreces de 8 línies.
  3. JP1 i JP2 : dos connectors amb 10 pins, principalment per als tests i el error de programari.
  4. Hynix Semiconductor HY27USxx121M, memòria flaix que conté 4096 blocs blocs independents (cadascun amb 16 quilooctets), o sigui 64 megaoctets en total.
  5. Un oscil·lador a quars SKC Shin Chang Electronics cadenciat a 12 MHz.
  6. Un LED per indicar l'activitat de la memòria.
  7. Un interruptor de dues posicions per protegir la memòria en escriptura.
  8. Una zona verge preparada per una altra memòria flaix per oferir un model de 128 megaoctets sense haver de crear un altre esquema.


 ^^Memoria USB (Llapis d'informació)^^ Viquipédia^^

< https://ca.wikipedia.org/wiki/Mem%C3%B2ria_USB#A_l'interior_(64_Mbytes) >

1 comentari:

  1. David, el text està bé, tot i que queda molt llarg amb la segona part. Fem una excepció per l'interés de la info tècnica.
    Les fonts havien de ser tres i havies de posar data de consulta, a més d'una foto per il·lustrar-ho

    ResponElimina

Memòria del portafoli i del curs

La veritat és que  en  començar el curs m'esperava el mateix que  vàrem  fer l'any passat amb Anna  Gascón : escriure redaccions, l...